1 Ocak 2012 Pazar

Oracle Exadata Database Machine

                                                                                          Oracle Exadata Database Machine
 Oracle Exadata Database Machine, hem veri ambarı    hem de online işlem işleme (OLTP) uygulamaları için olağanüstü bir performans sağlayan tek veritabanı makinesidir ve bu özellikler grid ve özel bulut bilgi-işlem ağlarına konsolide etmek için ideal bir platform olmasını sağlar. Tamamen ölçeklenebilir, güvenli ve yedekli sunucular, depolama, ağ ve yazılımdan oluşan eksiksiz bir pakettir. Oracle Exadata Database Machine'le müşteriler, konsolidasyon aracılığıyla BT maliyetlerini düşürebilir, birden çok sıkıştırma katmanında daha fazla veri yönetebilir, tüm uygulamaların performansını artırabilir ve gerçek zamanlı olarak daha iyi iş kararları almayı sağlayabilir.

Veri ambarları için üstün performans—Exadata Smart Scan yoğun sorgu işleme işlemini ve veri araştırma değerlendirmesini ölçeklendirilebilir akıllı depolama sunucularına aktararak sorgu performansını geliştirir.
OLTP uygulamaları için üstün performans—Exadata Smart Flash Cache 'sık kullanılan' verileri hızlı katı hal depolamasında saydam bir şekilde önbelleğe alarak sorgu yanıt sürelerini ve işlem hacmini geliştirir
Konsolide iş yükleri için üstün performans—Exadata'nın dev paralel kılavuzu, veri ambarı ve OLTP uygulamalarının konsolidasyonu için idealdir ve Exadata hizmet kalitesi kaynak yönetim özellikleri tüm kullanıcılar için hızlı yanıt sürelerini güvence altına alır

Exadata Storage Teknolojileri
Exadata Smart Scan, yalnızca uygun satırları ve sütunları veritabanı sunucusuna döndürerek sorguları depolama katmanında işler. Bunun sonucu olarak, hızlı 40GB InfiniBand ara bağlantılarında çok daha az veri dolaşır; böylece, basit ve karmaşık sorguların hem performansında, hem de eş zamanlılığında önemli artış sağlanır.
Exadata Smart Flash Cache, 'çok' sık kullanılan verileri hızlı katı hal depolarında saydam bir şekilde ön belleğe alarak disk rastgele G/Ç darboğazı sorununu çözer. G/Ç yanıtını on kat hızlı alıp on kat daha az disk alanı kullanırsınız.
Exadata Hybrid Columnar Compression, veri ambarı tablolarını ortalama 10 kat, arşiv tablolarını da 50 kat daha küçük boyuta düşürebilir. Bu, birincil, beklemedeki ve yedek veritabanlarına gereken disk alanında önemli bir tasarruf sağlar ve veri ambarı sorgularının performansını geliştirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder